Foto/video: Pompierii vâlceni s-au luptat peste 5 ore cu un incendiu de vegetație, la Băbeni,

În data de 25.03.2021, mai bine de 5 ore (din jurul orei 16.00 până în jurul 21.00), pompierii militari și SVSU Băbeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Băbeni, pe o arie aflată pe Valea Oltului Inferior, ne transmit reprezentanții ISU Vâlcea.

S-a intervenit cu 3 bărci și 5 motopompe.

Intervenția a fost îngreunată din cauza terenului mlăștinos, formațiunilor de sol specifice insulelor, precum și existenței mai multor focare.

Până la stingerea incendiulu, au ars: aproximativ 20 de ha stufăriș, păpuriș, vegetație specifică precum și resturi și gunoaie aduse de apă. S-a reușit salvare a 80 de ha din suprafața ariei.

Nu au fost identificate elemente de avifaună și nici cuiburi ale acestora afectate.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...