Elevii din județul Vâlcea pot participa la meditațiile gratuite organizate de Universitatea Politehnica Timișoara

În fiecare an, Universitatea Politehnica Timișoara vine în sprijinul elevilor de liceu, oferindu-le acestora cursuri gratuite de pregătire la matematică, utile atât pentru cei care doresc să urmeze una dintre facultățile instituției, cât și pentru pregătirea examenului de bacalaureat. Chiar dacă sunt adresate în special potențialilor săi studenți, indiferent de facultatea pentru care optează și independent de forma admiterii (concurs cu probe de verificare sau concurs de dosare), participanților la cursuri nu li se solicită nici un fel de angajament faţă de UPT.

Cursurile, organizate prin Departamentul de Matematică al Universității Politehnica Timișoara, nu se vor mai desfășura, ca în anii trecuți, în sistemul tradițional „față în față”, ci în mediul online, pentru a diminua riscul de răspândire a virusului COVID-19. online. Tot răul spre bine pentru că în acest fel au acces la cursurile de pregătire și elevii din alte județe.

Lecțiile de matematică se organizează până în 5 iunie 2021, în fiecare sâmbătă, începând cu ora 10:00, online pe Zoom și live pe pagina oficială de Facebook a Universității Politehnica Timișoara.

Pentru înscriere, elevii sunt invitați să folosească formularul disponibil pe site-ul instituției: https://upt-ro.zoom.us/webinar/register/WN_pVMs1O9PSKyyhZjA-5_dtw. După completarea formularului, aceștia vor primi link-ul de conectare la platforma Zoom. Înscrierea pe platforma Zoom facilitează elevilor posibilitatea de a pune întrebări.

Lecțiile vor putea fi urmărite online pe pagina de Facebook a Universității Politehnica Timișoara, la adresa: https://www.facebook.com/UPTimisoara.

Temele dezbătute urmează conţinutul Culegerii de probleme de matematică pentru examenul de admitere din anul 2021 la Universitatea Politehnica Timişoara, publicată la Editura Politehnica, care va fi pus gratuit la dispoziția celor interesați, în format electronic.

Conținutul probei scrise a concursului de verificare a cunoștințelor (tip grilă) la matematică urmează programa de bacalaureat de la disciplina matematică.

PROGAM LECȚII DE MATEMATICĂ – UPTeConectează
Lecția #5 - 27 martie
Lecție: Funcţii trigonometrice şi aplicaţii în geometria plană. Arieșanu Camelia

Lecția #6 - 10 aprilie
Lecție: Dreapta în plan. Calcule de distanţe şi arii. Lăzureanu Cristian

Lecția #7 - 17 aprilie:
Lecție: Limite de funcţii. Asimptote. Hedrea Ciprian

Lecția #8 - 24 aprilie
Lecție: Funcţii continue. Funcţii derivabile. Păunescu Doru

Lecția #9 - 08 mai
Aplicaţii ale derivatelor în studiul variaţiei funcţiilor. Lupa Nicolae

Lecția #10 - 15 mai
Primitive şi integrale definite I. Păunescu Doru

Lecția #11 - 22 mai
Primitive și integrale definite II. Juratoni Adina

Lecția #12 - 29 mai
Structuri algebrice. Petrișor Camelia

Lecția #13 - 05 iunie
Probleme de sinteză. Recapitulare. Bînzar Tudor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...