În prezent, 230 persoane confirmate pozitiv SARS-CoV-2, internate în spitalele din Vâlcea

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de laînceputul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 13.507 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 235 decese.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 230 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 26 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 187 au forme medii și 17 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 18 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici, unități de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.843 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 51.630 de teste prin tehnica RT-PCR.

De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 35.030 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 86.660 de teste în județul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 56 de decizii de izolare și 40 de decizii de carantină, în prezent, 648 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 637 persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm că datele sunt în continuă dinamică.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...