FOTO: Persoană grav accidentă pe domeniul schiabil Transalpina Ski Resort

FOTO: Persoană grav accidentă pe domeniul schiabil Transalpina Ski Resort foto credit Salvamont Voineasa

O persoană s-a accidentat, duminică, pe domeniul schiabil Transalpina Ski Resort din județul Vâlcea, în cazul său existând suspiciunea de fractură a coloanei vertebrale. Pentru transportarea sa la spital a fost solicitată intervenția unui elicpoter SMURD, informează reprezentanții Salvamont România.
„Salvamont România vă avertizează că, în aceasta perioadă, consistenţa zăpezii este diferită de-a lungul pârtiilor de schi, porţiunile îngheţate alternează cu cele cu zăpadă moale şi se pot produce foarte uşor accidente.
Salvamont România vă îndeamnă la atenţie şi responsabilitate în derularea activităţilor montane şi vă invită să vă alăturaţi campaniilor noastre de reducere a numărului de accidente pe munte”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Salvamont România.
”A fost un apel prin 112, am trimis imediat echipa, am securizat zona și am acționat. Am fost chemați la un accident pe pârtie, după ce s-au tamponat două persoane. Primul salvator care a ajuns la fața locului a spus că este nevoie de targă de transport, de guler cervical. Imediat, s-a apelat și la elicopter, deja Bucureștiul ridicase elicopterul să-l trimită la Vâlcea, însă nu a mai fost cazul pentru că persooana era stabilă și trebuia transportată la UPU Vâlcea.
În acest moment, doamna care s-a accidentat este stabilă. Existau probleme la coloana și la cap. Momentan este stabilă, fără probleme, s-a solicitat elicopterul, dar a fost transprtatră cu Ambulanța la spitalul Brezoi, ulterior la SJU Vâlcea”, Marcel Andreescu, șef Salvamont Voineasa.

 

foto credit Salvamont Voineasa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...