IPS Varsanufie a sfinţit biblioteca mănăstirii din Suiești, satul natal al Patriarhului Justinian

24 Feb 2021
IPS Varsanufie a sfinţit biblioteca mănăstirii din Suiești, satul natal al Patriarhului Justinian Sursa foto: arhiepiscopiaramnicului.ro
Arhiepiscopul Varsanufie al Râmnicului a sfinţit luni sala mare a bibliotecii mănăstirii construite în Suieşti, satul natal al Patriarhului Justinian Marina, ne informează basilica.ro.

Evenimentul a fost parte a manifestărilor dedicate împlinirii a 120 de ani de la naşterea celui de-al treilea conducător al Bisericii Ortodoxe Române.

Biblioteca, ce poartă numele Patriarhului Justinian, cuprinde cărți dăruite de arhiereu bisericilor din satul natal, cărți și studii de teologie, scrieri aghiografice, dar și beletristică. Au participat reprezentanții autorităților locale, ale Bibliotecii Județene „Sfântul Antim Ivireanul” din Râmnicu-Vâlcea, ai societăților culturale din județul Vâlcea, profesori universitari, profesori și elevi de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”.

Simpozion

Manifestările comemorative au continuat cu o serie de comunicări susţinute în cadrul Simpozionului Național „Patriarhul Justinian Marina – 120 de ani de la naștere”. În cuvântul său, intitulat „Patriarhul Justinian Marina, între dragostea locurilor natale și slujirea Bisericii”, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie a prezentat viaţa şi realizările păstorului de suflete. Mesajul integral al Înaltpreasfinţiei Sale, dar şi celelalte comunicări susţinute, pot fi consultate pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Rugăciune

Comemorarea Patriarhului Justinian Marina a început cu o slujbă de pomenire oficiată de Arhiepiscopul Varsanufie în biserica Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi „Binecredinciosul Împărat Justinian cel Mare”. La momentul sfinţirii, în 22 octombrie 2017, aşezământul monastic a fost numit de Patriarhul Daniel O biserică-simbol în satul natal al Patriarhului Justinian.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...