Deputatul Ana Loredana Predescu AVERTIZEAZĂ asupra problemelor privind transportul GRATUIT al elevilor

23 Feb 2021
Deputatul Ana Loredana Predescu i-a adresat ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, o interpelare privind problemele practice legate de acordarea gratuității pentru transport elevilor care învață în altă localitate decât cea de domiciliu.
Deputatul solicită clarificări privind normele de aplicare ale dispozițiilor legale, care, în acest moment, ridică mari dificultăți familiilor cu venituri modeste. Concret, elevii sunt obligați să își achiziționeze abonamentele pentru transport din surse materiale proprii, contravaloarea acestora urmând să fie decontată ulterior.
Ana Loredana Predescu atrage atenția că, în cazul categoriilor sociale vulnerabile, lipsa sprijinului concret și a unor politici publice clare pot duce la creșterea abandonului școlar, o problemă deja acută a sistemului educațional românesc.
„Elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu, elevii din familii defavorizate cu venituri mici, sunt obligați de prevederile legislative în vigoare, să achite contravaloarea biletelor/abonamentului de transport din surse materiale proprii, iar ulterior, să deconteze aceste sume de la unitățile de învățământ la care studiază. I-am adresat domnului ministru rugămintea să transmită punctul de vedere al Ministerului Educației privind modalitatea cea mai eficientă de a simplifica mecanismul decontării, astfel încât elevii din categorii defavorizate, care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu, să beneficieze cât mai rapid de abonamente de transport gratuit, acordate direct, fără a mai exista necesitatea de a le achita din surse proprii, urmând ca ulterior să deconteze aceste sume de la unitatea de învățământ de care aparțin”, a precizat Ana Loredana Predescu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...