Proiect pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile la Gușoeni

25 Ian 2021
Ca urmare a demersurilor realizate de către conducerea primăriei localității noastre, Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, implementează proiectul “Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul actual al epidemiei COVID-19”, cod proiect 137872, finanțat din Programul Operațional Capital Uman.
Grupul țintă identificat în comuna Gușoeni, este reprezentat de 100 persoane vulnerabile (persoane vârstnice peste 65 de ani și persoane cu dizabilități peste 16 ani) identificate și evaluate cu ajutorul asistentului social.
Suportul acordat se referă la informare și consiliere pentru prevenirea riscului de infectare cu noul corona-virus, acordarea de materiale de protecție, materiale dezinfectante și de igienă personală, dar și redirecționarea către servicii medico-sociale în funcție de nevoile identificate la nivelul fiecărui beneficiar.
În perioada 20-22 ianuarie, sa realizat distribuirea primei tranșe de produse achiziționate în cadrul proiectului de sprijinire a persoanelor vulnerabile (măști de protecție, dezinfectant de mâini, dezinfectant de suprafețe, alcool sanitar, săpun), iar în perioada următoare vor fi realizate activități de sprijinire prin furnizarea de servicii specifice pentru peroanele vulnerabile vârstnice și cu dizabilități.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea calității vieții, combaterea situațiilor de risc și vulnerabilitate pentru persoanele vârstnice sau persoane cu dizabilități, ambele categorii vulnerabile prezentând izolare socială sau o capacitate redusă de a face față nevoilor de bază sau de protecție sanitară în situații asemănătoare epidemiei COVID 19.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...