10 oameni ai străzii s-au adăpostit de gerurile iernii la Centrul Social de Urgenţă ”Ioana”

18 Ian 2021

Vremea rece din ultima perioadă i-a făcut pe mai mulţi oameni ai străzii să caute adăpost la Centrul Social de Urgenţă ”Ioana”, ce funcţionează în subordinea Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea.

La acest moment, 10 persoane – 9 bărbaţi şi o femeie - cu vârste cuprinse între 25 şi 67 de ani sunt găzduite de structura din cartierul ”1 Mai”, beneficiind, pe lângă cazare, de trei mese în fiecare zi, de consultaţii medicale, psihologice şi de asistenţă în vederea identificării unor rude, găsirii unui loc de muncă sau întocmirii de documente.

Pandemia de coronavirus a impus condiţionări suplimentare pentru beneficiarii CSU ”Ioana”, astfel că, odată admise în centru, persoanele fără adăpost intră în izolare pentru 14 zile şi li se face un test PCR pentru a preveni transmiterea Covid-19; ulterior, conform procedurilor stabilite pentru instituţiile sociale, cei găzduiţi aici sunt testaţi gratuit pentru identificarea coronavirusului de două ori pe săptămână.

În cursul anului 2020, 45 de persoane (venite din proprie iniţiativă, aduse de Poliţia municipiului ori de Poliţia Locală sau trimise de U.P.U. din cadrul Spitalului Judeţean) au beneficiat, pe diverse perioade detimp, de cazare în Centrul Social de Urgenţă ”Ioana”, alte peste o sută primind doar sprijin medical, psihologic, juridic sau socio-profesional pentru depăşirea unor momente dificile din viaţă.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...