DSP VÂLCEA: 129 persoane confirmate pozitiv COVID-19 se află internate, în prezent, în unitățile sanitare din Vâlcea

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 10.372 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și 165 decese.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 129 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 11 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 104 au forme medii și 14 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 16 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore, în spitalele din Vâlcea, a fost internată o singură persoană confirmată pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.768 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 39.192 de teste prin tehnica RT-PCR.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 33 de decizii de izolare și 23 de decizii de carantină, în prezent, 502 persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 365 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică.

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...