Acțiunea "Foc de artificii" în Vâlcea: 600 kg de articole pirotehnice interzise descoperite de polițiști

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Poliției Orașului Băbeni în baza planului național de acțiune ”FOC DE ARTIFICII” au organizat la data de 24 decembrie a.c., două acțiuni de amploare pentru identificarea și combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale, care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice.

Astfel, începând cu ora 06:00, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase și polițiștii din orașul Băbeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară pe raza orașului Băbeni.

La locuințele vizate polițiștii au descoperit peste 600 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile I,II și III, interzise pentru deținere și comercializare către publicul larg, în România. 6 persoane au fost conduse la audieri pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele sale și dispunerea de măsuri legale.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale, sub aspectul comiterii infracțiunii de „efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37, din Legea nr.126/1995, privind regimul materiilor explozive.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Vâlcea.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...