FOTO: 168 pomi de Crăciun confiscați, la Drăgășani

În acest sfârșit de săptămână polițiștii vâlceni împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.

În cadrul acestor acțiuni sunt instituite filtre rutiere pe drumurile publice, care vizează controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

În urma activităților desfășurate pe raza municipiului Drăgășani, au fost constatate încălcări ale prevederilor Legii nr. 171/2010, de către 2 agenți economici care comercializau pomi de Crăciun, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei. Totodată, s-a dispus confiscarea fizică a 168 pomi de Crăciun, speciile brad si molid, în valoare de 3.360 lei.

Polițiștii vor continua activitățile de prevenire și combatere a delictelor silvice,prin instituirea filtrelor specifice, patrule în fondul forestier național și controalela depozitele de profil și vor aplica sancțiuni dacă situația va impune acest fapt.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...