La Crețeni, nu există apă potabilă! Primarul Catrina se ține de proteste

În plină pandemie de COVID-19, în localitatea Crețeni din județul Vâlcea nu există apă potabilă. De mai bine de o lună de zile, localnicii nu au apă la robinet. Noul primar ecologist, Constantin Catrina, a promis în campania electorală că va rezolva această problemă, însă nici până în acest moment oamenii nu beneficiază de apă potabilă.
Cu toate acestea, noul primar se ține de proteste, în loc să rezolve această situație stringentă, mai ales că primul lucru recomandat este să te speli cât mai des pe mâini pentru a nu te infecta cu virusul SARS COV-2.
Unicul medic de familie din localitate, dr. Daniela Nedelcu, este îngrijorată și se întreabă retoric: ”Cum să ne spălăm pe mâini, dacă nu există apă? Această situație trenează de prea mult timp. I-am cerut domnului primar în nenumărate rânduri să rezolve această situație. În loc de soluții, m-am trezit cu un protest spontan în fața dispensarului. Primarul Catrina îmi perturbă activitatea medicală și îmi terorizează asistentele. Una dintre ele a făcut chiar atac de panică. Nu se mai poate lucra în aceste condiții. Cineva trebuie să intervină”, susține medicul de familie, care de 30 de ani se ocupă de pacienții din Crețeni.

Primarul Catrina se disculpă

Primarul Constantin Catrina susține că problema cu apa potabilă este una moștenită de la fosta administrație.
”Efectiv, nu mergea sistemul de apă. Am înțeles că trei pompe sunt arse. Au venit unii să repare, am luat o pompă nouă, deja am băgat-o în fântână și încercăm să dăm drumul la apă. Foarte greu a fost faptul că asemenea pompe nu se găsesc în România și abia în ianuarie vom primi ceva, este vorba de o pompă de mare adâncime, care împinge apa vreo 2 km.
Cabinetul medical este închiriat de la primărie și există ceva probleme cu redevența anuală. Doamna doctor a trimis oamenii la mine să le dau rețete pentru că nu există apă curentă. N-ați văzut că nici în București nu e apă caldă? M-am gândit ce să fac și apoi un prieten mi-a zis să protestăm. Am luat vreo 20 de oameni și le-am pus câte o hârtie în piept cu ”Dați-ne rețete”. Era cu câteva zile înainte de alegeri. Dar nu am mai postat protestul pe FB”, susține primarul Catrina.

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...