Dacă ți-e dor de cinema...

03 Dec 2020
Anul acesta va intra în istoriile personale, dar și în istoria omenirii. Facem cu toți eforturi ca să fie cât mai reduse efectele pandemiei, dar realizăm în același timp cât de mult ne lipsesc lucruri pe care le luam înainte “de-a gata” și cât de mult înseamnau ele - de fapt - pentru dispoziția noastră, pentru mentalul nostru.
Pentru mulți dintre noi a fost anul în care am conștientizat mai mult ca niciodată cât de important este să “avem mințile acasă”, să stăm bine în mintea noastră, fără panică și cu cât mai puțin stres. A fost anul în care am înteles cât de mult înseamnă prietenii, cât de mult înseamnă să faci o bucurie cuiva ca să te bucuri de momentul lui/ei de bine.
A fost anul în care am înteles cât de mult ne completau personalitatea diverse activitați urbane, în educație, în viețile noastre, activități pe care altădată le consideram ceva ce ni se cuvine ca o răsplată după ore grele de muncă: mersul la film, la teatru sau la un concert. Sau într-un restaurant în care să stăm cu prietenii de vorbă.
Nimic extravagant, nimic exceptional, doar un schimb foarte frumos de opinii și de energie care vine din bucuria și căldura unei întâlniri cu un prieten.
Suntem mulți care anul acesta nu am fostniciodată la cinematograf pentru că ... n-a fost timp în cele câteva zileîn care au fost deschise. Mulți dintre cei care obișnuiam să petrecem în weekend o zi întreagă în cinematograf, să trecem de la un film la altul, ca într-un city break în mijlocul unor povești amuzante, fantastice sau polițiste.
E emoționat pentru orice cinefil adevărat, orice persoană pentru care filmul pe ecran mare înseamnă transpunerea totală în munca excepțională a unor oameni care știu să spună povești ca nimeni alții, e emoționat gândul acestei privări a unei bucurii care era a noastră. Cu care eram obisnuiți în fiecare weekend.
E emoționant dorul de a fi înapoi în sală, de a te bucura de condiții excepționale de imagine și sunet, de amabilitatea unei gazde care știe să creeze confort pentru mii de oameniînfiecarezi: cel mai bun popcorn, știm noi cinefilii, la Cinema City sunt, tot așa cum cele mai simpatice cine cu prietenii sunt la Cinema VIP Lounge, unde e cozy, rafinat și elegant.
Nu putem da vina pe nimeni pentru situația actuală, dar e o formă de cenzură frustrantă pentru oricine s-a bucurat de un film văzut într-o sală mare în care energia reacțiilor din jurițidă o bucurie în plus. Și în vremurile acestea, ceea ce ne poate aduce la linia de plutire emoțională e tocmai sprijinul în lucrurile care ne aduceau bucurie.
Sigur că sunt probleme mai importante în țară, chiar fiecare dintre noi avem probleme mai mari decât ne-mersul la cinematograf, darcând ne e greu ne agățăm de întâmplări care ne fac bine ca să ne motivăm să mergem mai departe.
Perioada aceasta ne-a învățat mai mult ca niciodată despre motivarea din lucruri mici și simple. Poate că nu ne-am văzut cu prietenii, dar am avut grijă să vorbim des la telefon cu ei, să le spunem o vorbă bună, să ne facem mici bucurii unii altora.
Și am descoperit bucuria de a face mici daruri cu semnificații mari pentru amintirile noastre. Din această categorie sunt și voucherele la Cinema City ca o promisiune ca atunci când viața noastră va reveni la normal vom merge înapoi la film, ne vom scufunda nu doar în fotoliile cele mari, ci și în povești. Și vom fi împreună, vom comenta câte o secvență, ne vom bucura sau speria la altele, dar vom trai împreună o emoție și o energie pe care doar cinematograful o poate intermedia.
Suntem mulți cei cărora le e foarte foarte dor să meargă la film la cinema, atât de dorcă ne încarcăm și ne bucurăm puțin fie și doar cu anticiparea gândului că vom merge împreună din nou cu prietenii, că ne facem o promisiune prin voucherele pe care le trimitem.
Dacă vreți și voi să vă faceți promisiuni cu prietenii că o sa mergeți la anul la film împreună, puteți să vă luați vouchere de aici. (https://www.cinemacity.ro/static/ro/ro/gift-vouchers)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...