Parteneriat între CJ Vâlcea și ICSI Vâlcea pentru realizarea unui Parc Științific și Tehnologic

Astăzi, în ședința ordinară a CJ Vâlcea, la propunerea președintelui Constantin Rădulescu, a fost aprobat un Acord de parteneriat între Consiliul Județean Vâlcea și ICSI Vâlcea, în scopul realizării proiectului „Parc Științific și Tehnologic (PST)- Food&Drinkk TehnoPolis”.

Parteneriatul are ca finalitate realizarea unui parc tehnologic care va cuprinde infrastructura și instalațiile necesare promovării produselor locale, o investiție de aproximativ 10 milioane euro, pentru care se vor accesa bani europeni. În etapa preliminară, aceea de pregătire a studiilor de fezabilitate, se urmărește obținerea finanțării nerambursabile de 200.000 euro, pentru care s-a încheiat astăzi acordul de parteneriat.

„Prin implementarea acestui proiect, venim în sprijinul producătorilor locali din județul Vâlcea, care vor putea beneficia de serviciile institutului. Se vor realiza cercetări și analize a produselor agro-alimentare ale micilor producători, iar în urma analizelor, vor putea să le breveteze și să le lanseze pe piață” - Constantin Rădulescu, Președinte Consiliul Județean Vâlcea.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...