„Sfântul Cuvios Antonie ne încredințează că adevărata cunoaştere constă în unirea minţii cu Dumnezeu în rugăciune”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la Mănăstirea Iezer

25 Noi 2020
„Prin îndelungi privegheri, prin viața ascetică și asprele sale nevoințe, Sfântul Cuvios Antonie ne încredințează că adevărata cunoaştere constă în unirea minţii cu Dumnezeu în rugăciune, printr-un efort ascetic continuu de despătimire şi rugăciune neîncetată”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la Sărbătoarea Cuvios Antonie de la Iezer.

Continuând cuvântul de învățătură, Chiriarhul Râmnicului a arătat că „mântuirea noastră este primită ca dar de la Dumnezeu, însă noi trebuie să lucrăm permanent spre a fi în comuniune cu Acesta. Nu se poate dobândi mântuirea fără participarea la sfinţenia lui Hristos lucrătoare în Biserică, pentru că în efortul ascetic şi în orice faptă bună, darurile primite prin și în rugăciune imprimă sfințenie trupului.

Așezarea Sfântului Cuvios Antonie în sihăstria Iezerului a început printr-o schimbare radicală şi o transfigurare totală a vieții sale în vederea urmării lui Hristos pe calea virtuţilor. Renunțând la neguțătoria lucrurilor folositoare trupului, Sfântul Antonie a devenit iconom al celor bineplăcute lui Dumnezeu, consacrându-și întreaga existenţă slujirii lui Hristos.

A renunţat la toată desfătarea pe care lucrurile pământeşti i le puteau oferi și, liber de toate grijile lumeşti, și-a îndreptat toată atenţia sa spre Dumnezeu, în chilia care era mângâiată nu doar de razele soarelui ci și de strălucirea harului lui Dumnezeu.

De aceea și chipul său a fost așezat în lumina slavei dumnezeiești, iar neputrezirea sfântului său trup ne descoperă slava de care se fac părtaşi sfinţii, intraţi în odihna Împărăţiei Preasfintei Treimi”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...