FOTO: Distracţie în siguranţă la săniuş

23 Noi 2020

Zăpada care s-a aşternut în weekend i-a determinat pe vâlceni să meargă şisă se distreze la săniuş, la Curmătura Vidruţei.

Astfel, timp de două zile, jandarmii montani s-au alăturat turiştilor printr-o serie de acţiuni de informare şi îndrumare în ceea ce privesc măsurile de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS COV 2 şi respectarea unor reguli pentru prevenirea accidentelor, cum ar fi:

- alegerea rutei/ traseului pe pârtie în funcţie de vârstă sau nivel de pregătire;

- oprirea pe pârtie este interzisă în zonele înguste sau acolo unde vizibilitatea este redusă

- urcarea sau coborârea cu săniile se face exclusiv pe marginea pârtiei;

-o regulă extrem de importantă o reprezintă ajutorul acordat în cazul unui accident. Persoanele grav rănite nu trebuie mișcate din poziția în care sunt si jandarmii montani trebuie anunțați cât mai repede posibil prin orice mijloace.

,,Dorim să transmitem turiştilor că prezenţa noastră pe pârtie nu trebuie să îi incomodeze, noi nu desfăşurăm aceste acţiuni pentru a le strica distracţia sau pentru ai sancţiona. Turiştii trebuie să înţeleagă că suntem în permanenţă în sprijinul lor, iar încontextul actual sănătatea lor şi a celor din jur este cea mai importantă ,, a declarat unul dintre jandarmii montani.

Jandarmii montani vor continua astfel de acţiuni şi pe viitor, ori de câte ori va fi nevoie!

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...