FOTO: Controale la operatorii economici din Vâlcea

În zilele de 18 și 19 noiembrie a.c. poliţiştii de investigare a criminalității economice, împreună cu efective de jandarmi, reprezentanți I.S.U., reprezentanți ai D.S.P, D.S.V.S.A. şi I.T.M., au efectuate controale inopinate la operatori economici de pe raza localităților: Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Sutești, Voicești, Brezoi, Câineni, Perișani și Racovița.

Controalele au fost efectuate la operatorii economici ce au ca obiect principal de activitate, prestare de servicii în restaurante, cafenele, magazine alimentare e.t.c.

În total, au fost verificați 20 de operatori economici, iar pentru contravențiile constatate au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 8.800 de lei.

Au fost aplicate 9 sancțiunile contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 1 la O.U.G. nr.28/1999, privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 6 la H.G. nr. 857/2011, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele în domeniul sănătății publice, 3 la H.G. nr. 984/2005, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor, 5 la Legea nr. 319/2016, privind securitatea și sănătatea în muncă și 3 la H.G. nr. 537/2007, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor.

ATENȚIE! Astfel de controale vor fi efectuate, zilnic, pe raza întregului județ.

Totodată, polițiștii rutieri și de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, în cooperare cu alte instituții vâlcene cu atribuții în domeniu, au legitimat peste 4.500 de persoane, au verificat 252 de mijloace de transport în comun și 219 de societăți comerciale.

În urma verificărilor și controalelor efectuate, au fost aplicate 234 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 28.950 de lei, dintre care 231, pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie, 2 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie și 1 pentru nerespectarea măsurilor de carantină/izolare.

ATENȚIE! Persoanele care se află în carantină/izolare sunt verificate zilnic.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate, zilnic, în perioada următoare pe raza întregului judeţ.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte corect masca de protecție, să nu se expună la riscuri!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...