DSP VÂLCEA: 196 persoane confirmate pozitiv COVID-19 se află internate în spitalele din județ

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 6.781 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 72 de decese.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 196 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 35 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 145 au forme medii și 16 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ sunt înregistrate 52 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice. În cadrul focarelor au fost făcute recomandări privind efectuarea curățeniei, dezinfecției cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spațiilor după un program stabilit, purtarea echipamentului de protecție standard.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea șapte persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 2.427 din cele internate în
unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea până la această dată, au fost realizate 27.685 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate în regim screening și contra cost un număr de 19.106 teste în vederea identificarii virusului SARS-CoV-2.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 81 de decizii de izolare și 66 de decizii de carantină, în prezent, 1066 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 647 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm că datele sunt în continuă dinamică.

Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a caror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea,recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție.

De aseamnea, vă reamintim că pentru informații despre COVID-19 sunt disponibile următoarele numere de telefon ale Direcției de Sănătate Publică Vâlcea:
CALL CENTER - 021 414 44 50, program: Luni – Joi 8:00 -16:30 și Vineri 8:00 - 14:00
0758 061 438, disponibil non-stop
0250 747 720, program: Luni – Joi 8:00 -16:30 și Vineri 8:00 - 14:00.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...