CONCURS NAŢIONAL DE ESEURI LITERARE „RESPECT FAŢĂ DE PATRIE”, Ediția a III-a

09 Noi 2020
În spiritul apărării, promovării, păstrării identităţii și a valorilor naţionale, Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu” și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul”, Societatea Tinerilor Creatori și Artiști Vâlcea, și Liceul „George Țărnea” Băbeni, lansează concursul de creație literară „RESPECT FAŢĂ DE PATRIE”, ediţia a III-a. Este un concurs ce se adresează elevilor şi profesorilor de pe întreg teritoriul țării, pasionaţi de istoria, cultura şi patrimoniul naţional.

Nicolae Bălcescu spunea acum 170 de ani: „Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. Într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul. O naţiune fără istorie este un popor încă barbar şi vai de acel popor care şi-a pierdut religia suvenirurilor”.

Creațiile literare vor fi trimise împreună cu fișa de înscriere până la data de 24 noiembrie 2020 prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Se vor acorda 3 premii pentru elevi (premiul I; II; III si 3 mentiuni), 3 premii pentru profesori (premiul I; II; III si 3 mentiuni), trofeul concursului, diplome de participare, iar lucrările premiate vor fi publicate în revista muzeului. Câștigătorii vor fi invitați să participe la festivitatea de premiere, ce va avea loc la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea în data de 4 decembrie, ora 11,00.

Coordonatori proiect:

prof. Ionuț Săraru, muzeograf, tel: 0743866673
prof. Mihaela Deaconu, secretar literar, tel: 0744145748
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...