VÂLCEA: Turişti salvaţi de jandarmii montani de la Postul Voineasa (foto)

Echipajul de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Voineasa a fost solicitat în seara zilei de 1 noiembrie, în jurul orelor 17.00, printr-un apel 112, să intervină pentru doi turişti vâlceni aflaţi în dificultate pe Vârful Fratoşteanu.

În urma apelului s-a constituit un echipaj de jandarmerie care a plecat în căutarea turiştilor şi care a păstrat în permanenţă legătura cu aceştia pentru o locaţie cât mai exactă. După aproximativ o oră şi jumătate de căutări, turiştii au fost găsiţi epuizaţi şi înfriguraţi la Stâna Fratoşteanu.

Turiştii, un bărbat şi o femeie cu vârste cuprinse între 23-24 de ani, au mărturisit jandarmilor că după ce au lăsat de dimineaţă autoturismul parcat la Curmătura Vidruţei s-au plimbat pe traseul marcat, iar la întoarcere au decis să meargă pe alt drum. O dată cu lăsarea întunericului şi-au dat seama că s-au rătăcit, moment în care au solicitat ajutor prin apelul unic 112.

Au fost îndrumaţi să se deplaseze cu ajutorul GPS-lui de pe telefon către Stâna Fratoşteanu pentru a fi preluaţi de către jandarmi.

Cei doi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost conduşi în siguranţă până la Curmătura Vidruţei, unde se afla autoturismul personal al acestora. Tinerii le-au mulţumit jandarmilor pentru ajutor şi au plecat spre casă.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...