FOTO: Tineri prinși în flagrant când voiau să fure. Profitau de încrederea bătrânilor și apoi îi deposedau de bunuri

,,Ulciorul nu merge de multe ori la apă!,,. Acest lucru s-a întâmplat în cazul unor tineri cu ,,bune intenții,, ...

În data de 26 octombrie a.c., orele 16.00, echipajul de jandarmerie aflat în serviciu pe raza Cartierului Nord din Râmnicu Vâlcea, a observat doi tineri, ce păreau a fi un cuplu, cu un comportament suspect.

Jandarmii i-au supravegheat discret și au observat că cei doi urmăreau persoane vârstnice vulnerabile și intrau în vorbă cu acestea. Sub pretextul că vor să le acorde ajutor (să care bagajele, să traverseze, etc), urmau să profite de neatenția și încrederea victimelor pentru a le sustrage bunuri din geantă sau buzunare.

La scurt timp, în stația Elegant, aceștia s-au așezat pe bancă lângă o femeie în vârstă. Tânăra a intrat în vorbă cu femeia, în timp ce băiatul încerca să ii deschidă geanta. O doamnă care a observat gestul băiatului , a atenționat bătrâna că i se umblă în geantă, moment în care și-a facut apariția și echipajul de jandarmerie.

Deși tânărul a fost prins în flagrant , acesta nu și-a recunoscut fapta, spunându-le jandarmilor că doar asista la dialogul dintre cele două, până la sosirea autobuzului.

Jandarmii au condus tinerii la sediul poliției, au întocmit actul de sesizare privind infracțiunea de furt asupra tânărului în vârstă de 24 ani, urmând a fi predat pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, bătrâna în vârstă de 75 ani a fost condusă în siguranță de către jandarmi până la domiciuliu.

Pe această cale, recomandăm tuturor cetățenilor să fie vigilenți atunci când sunt abordați de persoane necunoscute.

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...