Încă o tragedie! Pictorul vâlcean Dan Virgiliu Dimulescu a fost răpus de coronavirus

Vâlceanul Dan Virgiliu Dimulescu, unul dintre cei mai cunoscuți pictori din România, a murit după ce a contractat virusul SARS-CoV-2. Regretatul artist ar fi împlinit pe 16 decembrie a.c. 69 de ani, iar decesul a survenit în timp ce era internat la Spitalul Municipal Caracal, declarat unitate suport pentru COVID-19.

Pictorul Virgiliu Dan Dimulescu a ajuns la unitatea medicală din Caracal cu plămânii afectaţi 80% din cauza infectării cu noul coronavirus. Lupta cu dușmanul invizibil a fost una extrem de grea, având în vedere că el era şi diabetic. Regretatul artist a pierdut lupta la viață noaptea trecută, iar azi a fost făcută publică trista veste. Astfel, la scut timp după ce s-a aflat că el a părăsit această lume, contul său de Facebook a fost luat cu asalt de apropiați și fani care au scris sute de mesaje în memoria acestuia.

Dan Virgiliu Dimulescu s-a născut în localitatea Băbeni – Bistriţa, judeţul Vâlcea. După ce a urmat cursurile Liceului de Muzică şi Arte Plastice Craiova, a absolvit Institutul de Arte Plastice şi Decorative „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca. A urmat apoi cursurile Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, obţinând licența Universităţii de Vest, Facultatea de Arte şi Design Timişoara. 

Membru al Uniunii Artiştilor Plastici Vâlcea, a condus vreme de peste 20 de ani Clubul Copiilor “Marius Bunescu“ din Caracal, până la pensionare, în anul 2017, îndrumând paşii a generaţii întregi de copii talentaţi. Dan Virgiliu Dimulescu a avut expoziţii în toată România, dar și peste hotare. Lucrările sale se regăsesc în colecţii particulare din Anglia, Bulgaria, Italia și Canada. Lucrările sale se regăsesc în colecții particulare din România, Anglia, Italia și Bulgaria.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...