ÎNGRIJORĂTOR. 48 de focare Covid-19 în Vâlcea

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 3.696 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 164 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 40 sunt asimptomatice și forme ușoare ale infecției, 114 au forme medii și 10 sunt internate în secția ATI.

În prezent, în județ, sunt active 48 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea trei persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 2.000 din cele internate în
unități sanitare de la începutul pandemiei.În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 21.393 de teste.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 120 de decizii de izolare și 130 de decizii de carantină, în prezent, 1.168 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 713 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Incidența cazurilor de îmbolnavire cu virusul SARS-CoV 2 în ultimele două săptămâni, în județul Vâlcea, calculată conform H.G.nr. 856/2020, este de 2,52 cazuri noi /1000 locuitori.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...