Percheziţii în judeţele Vâlcea şi Buzău, la persoane suspectate că ar fi exploatat sexual tinere în Franţa

Poliţiştii şi procurorii au făcut, marţi, percheziţii în judeţele Vâlcea şi Buzău, la persoane suspectate că ar fi exploatat sexual mai mute tinere în Franţa. Dosarul este instrumentat de autorităţile franceze.

”La data de 13 octombrie 2020, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Vrancea, Buzău, Galaţi, Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, asistaţi de reprezentanţi ai Poliţiei Franceze, au efectuat, în judeţele Vrancea şi Buzău, 7 percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 8 mandate de aducere. Activităţile s-au derulat în baza unui Ordin European de Anchetă emis de autorităţile judiciare franceze - Tribunalul Judiciar de la Nancy, în scopul administrării de probe necesare în cadrul unui dosar penal al autorităţilor judiciare franceze în care se efectuează cercetări privind mai multe persoane, de origine română, bănuite de trafic de persoane, proxenetism, constituire a unui grup infracţional organizat şi spălare a banilor”, a transmis, marţi, Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, din anchetă au rezultat indicii că respectivele 8 persoane vizate de mandatele de aducere ar fi membrii ai unui grup infracţional organizat transfrontalier, activ în ultimii 3 ani pe teritoriul Franţei, implicaţi în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

”Modul de operare ar fi constat în racolarea clienţilor prin intermediul diferitelor site-uri de anunţuri şi mutarea victimelor dintr-un oraş în altul, la perioade scurte de timp, în scopul atragerii cât mai multor clienţi prin această formă de turism sexual. În cursul anului 2019, autorităţile franceze au arestat 9 persoane, bănuite a fi membri ai aceluiaşi grup infracţional, acţiunea de astăzi de pe teritoriul României fiind faza a doua a operaţiunii de destructurare a acestei reţele organizate”, au mai transmis autorităţile.

La finalizarea acţiunii, au fost depistate şi conduse la sediul poliţiei 7 persoane, cea de-a opta fiind deja încarcerată într-o altă cauză, urmând a fi audiată şi aceasta.

Totodată, la activităţile operative s-a urmărit identificarea şi audierea a 20 posibile victime ale traficului de persoane, majoritatea din Vrancea şi Buzău.

La percheziţii, au fost ridicate documente, înscrisuri, telefoane mobile şi laptopuri susceptibile a fi utilizate de către persoanele bănuite în desfăşurarea activităţii infracţionale.

Membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi recrutat tinere, cu preponderenţă din mediul rural, care proveneau din familii destrămate şi fără posibilităţi financiare, cărora le-ar fi promis o viaţă lipsită de griji. Prin intermediul metodei „Loverboy”, le-ar fi sedus, după care le-ar fi determinat să le remită sumele de bani obţinute.

”Pe de altă parte, aşa cum rezultă din probatoriu, unele tinere ar fi fost bătute şi ameninţate de către membrii grupului infracţional organizat. Tinerele ar fi fost exploatate pe teritoriul Franţei, în imobile închiriate de către membrii grupării şi ar fi fost transportate de către aceştia la clienţi. Cei în cauză ar fi creat profile pentru victime şi ar fi promovat anunţurile online şi subsecvent ar fi încasat sumele de bani obţinute din exploatarea sexuală a victimelor”, au mai transmis autorităţile.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...