FLAGRANT: Şofer din Vâlcea, arestat pentru că i-a oferit mită unui poliţist din Gorj

Un șofer din Vâlcea a fost prins în flagrant în timp ce îi oferea unui polițist rutier din Săcele, județul Gorj, suma de 5000 de lei pentru a-i ”rezolva” favorabil dosarul de de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Conducătorul auto a fost arestat preventiv, ca urmare a deciziei magistraților Tribunalului Gorj. El a fost prins în trafic sub influenţa băuturilor alcoolice, iar poliţistul i-a întocmit un dosar penal. Vâlceanul i-a cerut poliţistului să distrugă dosarul penal în schimbul sumei de 5.000 de lei.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat în cursul zilei de duminică, 11.10.2020, arestarea preventivă a inculpatului Ţ.V., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prev. de art. 290 alin.1 Cod penal, apreciindu-se motivat că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege.
Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reţinut că inculpatul Ţ.V. este cercetat în dosarul nr. 709/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului. În data de 10.10.2020, în jurul orelor 13,30, inculpatul Ţ.V. i-a remis agentului de poliţie M… din cadrul Postului de Poliţie Săcelu suma de 5000 lei, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, respectiv să nu efectueze cercetările în dosarul penal menţionat, inculpatul solicitându-i acestuia să distrugă dosarul.
A fost constatată de către procuror, cu sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Structura Centrală şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj, infracţiunea flagrantă de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin.1 Cod penal. Inculpatul Ţ.V. a fost reţinut preventiv în cauză, de către procuror, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 10.10.2020, ora 18,30. În data de 11.10.2020, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile“, se arată într-un comunicat al Parchetului Gorj.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...