Daniel Ionașcu PPU SL: „Autoritățile încalcă grav libertatea religioasă!”

08 Oct 2020
Președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) din România, Daniel Ionașcu, critică ferm decizia autorităților de a îngrădi libertatea religioasă a românilor și solicită măsuri urgente pentru ca pelerinajul de la Sfânta Parascheva să se desfășoare în condiții responsabile în vederea prevenirii răspândirii virusului.
După ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit că nu este permisă organizarea de manifestări religioase, asemenea celei de la Iași, cu participarea celor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă, Daniel Ionașcu subliniază faptul că această atitudine trădează cel puțin două probleme majore: ipocrizia și încălcarea libertății religioase, dat fiind faptul că zilnic sute de mii de oameni se înghesuie la metroul bucureștean.
„În timp ce închide ochii la sutele de mii de oameni obligați să se înghesuie zilnic în metroul bucureștean, autoritățile amenință cu sancțiuni grupurile de 20-30 de credincioși care își doresc să meargă cu autocarul în pelerinaj.
Această atitudine trădează cel puțin două probleme majore:
1. Ipocrizia – dacă le-ar păsa real de sănătatea oamenilor ar caută soluții imediate și pentru a rezolva aglomerația de la metrou!
2. Încălcarea libertății religioase – cei care interzic pelerinajele, consideră că religia este o „sminteală”, iar ritualul creștin doar un „moft”.
Amintesc că, în lumea civilizată, nimeni nu a îndrăznit să îngrădească libertatea religioasă la nivelul atins în România!
Fără îndoială, credincioșii trebuie să fie foarte prudenți. Se pot stabili limite ferme pentru numărul călătorilor dintr-un autocar. Se poate impune un triaj medical, înainte de călătorie. În zece minute, o minte luminată poate stabili condiții responsabile în vederea prevenirii răspândirii virusului în rândul pelerinilor.
Dacă există bunăvoința se pot găsi soluții incomparabil mai bune decât interzicerea integrală a unui ritual creștin milenar, doar pentru că unora le lipsește un minim respect democratic pentru credința celorlalți.”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...