ATENȚIE! 13 focare ACTIVE de pesta porcină în Vâlcea: 8 cazuri confirmate la Drăgoești

Autoritatile sanitar-veterinare din județul Vâlcea transmit că în ultima perioadă s-au inregistrat 18 de focare active de pesta porcina. Primul caz în județul Vâlcea a fost înregistrat în data 13.06.2019, la mistreț, la un fond de vânătoare, pe raza localității Golești.
Potrivit Direcției Sanitar Veterinare Vâlcea, cel mai mai mare număr de cazuri, 8, a fost înregistrat în localitatea Drăgoești.
Pentru eliminarea răspândirii pestei porcine, medicii veterinari au luat mai multe măsuri de prevenire, printre care și acțiune de control. Ultima acțiune de control a avut lco la MIhăiești, unde au fost sacrificați 57 de porci, pentru care proprietarul nu avea acte de proveniență.
”Avem 13 focare active la nivelul județului Vâlcea. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la Drăgoești, însă unele sunt mai vechi. Am demarat acțiunea de recoltare de probe pentru a stinge unele focare în perioada imediat următoare. Toate focarele sunt ținute sub control”, ne-a declarat Mihaela Dima, director Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...