Primăria Râmnicului a primit finanţare pentru întocmirea documentaţiei tehnice pentru proiectul”Reabilitarea Parcului Mircea cel Bătrân”

Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a informat vineri, 25 septembrie, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea că proiectul ”Reabilitare Parc Mircea cel Bătrân” a fost admis în cadrul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică POAT – domeniul ”Regenerare Urbană” pentru finanţarea documentaţiei tehnice aferente.

Proiectul ce vizează parcul central al oraşului are în vedere plantarea de arbori şi arbuşti, refacerea aleilor pietonale, realizarea unui sistem de iluminat inteligent prin amplasarea unor stâlpi echipaţi cu tehnologie LED şi senzori sensibili la mişcare şi la intensitatea luminii ambientale, a unui circuit de supraveghere video şi a unui sistem de irigaţii, automatizat şi eficient, dotat cu o staţie meteo şi senzori speciali pentru a sista irigarea în condiții de ploaie sau sol saturat.

Se va avea în vedere şi instalarea unei staţii pentru monitorizarea calităţii aerului. Totodată, proiectul urmăreşte punerea în valoare a vechiul zid al centrului istoric care înconjoară parcul şi a monumentelor istorice aflate în incinta acestuia, precum şi crearea tuturor facilităţilor pentru organizarea de activităţi culturale, îndeosebi cu specific istoric şi social.

Primăria Râmnicului va depune proiectul complet în cadrul exerciţiului bugetar european 2021 – 2027, imediat după lansarea liniilor de finanţare.Municipalitatea Râmnicului a depus un al doilea proiect - ”Creşterea mobilităţii urbane pietonale şi cicliste” - în cadrul POAT, pe domeniul ”Mobilitate Urbană”, în cadrul căruia se vor amenaja peste 46 km de piste de biciclete, se vor amplasa parcări pentru biciclete şi staţii de închiriere, şi se vor realiza 3 punţi pietonale peste albia râului Olăneşti; proiectul se află, la acest moment, în evaluare la ADR SV Oltenia.

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...