NEWS ALERT! 11 școli din Vâlcea au trecut pe SCENARIUL ROȘU ediție tiparită

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea, convocați în ședință extraordinară astăzi, 23 septembrie 2020, de către prefectul Sebastian Fârtat, au aprobat reactualizarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (de stat și particulare) din județ în condiții de siguranță epidemiologică.
Potrivit hotărârii adoptate, ca urmare amodificării incidenței cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus în ultima săptămână în localitățile în care se află, 28 de unități de învățământ au schimbat scenariile de funcționare,11 dintre acestea trecând pe scenariul roșu, care presupune desfășurarea activității didactice exclusiv online.
Cele 11 unități de învățământ care vor funcționa pe scenariul roșu sunt: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni, Liceul „George Țărnea” Băbeni, Grădinița cu program normal Băbeni, Școala Gimnazială din satul Valea Mare- Băbeni, Școala Gimnazială din satul Romani - Băbeni, Școala Primară din satul Valea Mare – Băbeni, Grădinița cu program normal din satul Valea Mare – Băbeni, Grădinița cu program normal din satul Romani – Băbeni, Grădinița cu program prelungit din satul Tătărani – Băbeni, Școala Gimnazială Runcu și Grădinița cu program normal Runcu.
Celelalte 404 unități de învățământ de stat și private din județ vor funcționa astfel: 244 (din care una particulară și restul de stat) pe scenariul verde și 160 (dintre care 148 de stat și 12 particulare) pe scenariul galben.
De asemenea, ca urmare a apariției unor cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, fie în rândul elevilor, fie în rândul profesorilor, în județ, în prezent, 12 clase și o grupă de grădiniță au activitatea suspendată pe o perioadă de 14 zile. Aceste clase sunt: nouă (opt de învățământ gimnazial și una de învățământ primar) de la Școala nr.13 din municipiul Râmnicu Vâlcea, o clasă de la Liceul „Preda Buzescu” din Berbești, o clasă de la Colegiul Tehnic Energetic din Râmnicu Vâlcea, o clasă de învățământ primar de la unitatea de învățământ particulară ”Discovery Kids” și grupa mică de la Grădinița Cozia din Râmnicu Vâlcea.
Noile scenarii după care vor funcționa unitățile de învățământ preuniversitar din județ vor intra în vigoare începând de luni, 28 septembrie 2020.
Tot astăzi, în cadrul CJSU Vâlcea, a fost aprobată și suspendarea activității didactice, în perioada 25-29 septembrie 2020, în unitățile școlare din județ în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020, potrivit Hotărârii nr. 46/22.09.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a Ordinului Ministerului Educației și Cercetării nr.5617/23.09.2020. Activitățile didactice în aceste unități de învățământ se vor desfășura în aceste trei zile în sistem online, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educației și Cercetării.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...