Trei cazuri de coronavirus la SCM Rm. Vâlcea înaintea meciului din Liga Campionilor cu Odense

17 Sep 2020
Trei cazuri de coronavirus la SCM Rm. Vâlcea înaintea meciului din Liga Campionilor cu Odense Sursa foto: facebook.com/SCM Ramnicu Valcea
SCM Râmnicu Vâlcea nu a fost ocolită de problemele cu virusul COVID-19. Două jucătoare au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, la fel și antrenorul secund Goran Kurtes.

Este vorba despre două piese importante ale lui Florentin Pera, Mireya Gonzalez și Kristina Liscevici. Cele două au avut simptome imediat după ce s-au întors din deplasarea de la Brest, din Franța.

Florin Vergieanu, președintele formației din Râmnicu Vâlcea, a vorbit despre cazurile COVID-19 de la echipă spunând că cele două jucătoare n-au mai simțit miros după ziua de pauză după meciul cu Brest:

”Luni echipa a avut zi de pauză după întoarcerea din Franța. Marti, fetele au venit la mine și mi-au spus că nu mai au miros. Imediat am mers cu ele și le-am testat, au fost izolate, iar echipa a renunțat la antrenamentele de miercuri. Fetele au purtat mască pe drum, în aeroport, în avion, la hotel. Tot timpul se dezinfectează. Noi, la Rm. Vâlcea, de la începutul lunii august, am făcut 10 teste COVID de persoană și până acum nu am avut niciun test pozitiv. Am făcut testări înainte de Final Four-ul Cupei României, înainte de plecarea la Brest”, a declarat Florin Verigeanu pentru gsp.ro.

După ce Mireya Gonzalez și Kristina Liscevici au ieșit pozitiv, toată echipa s-a testat din nou și a apărut cazul secundului Goran Kurtes. SCM Râmnicu Vâlcea va înștiința Federația Europeană de Handbal și așteaptă o hotărâre.

EHF oferă cluburilor afectate de COVID-19 și posibilitatea amânării meciului cu Odense dacă Direcția de Sănătate Publică Vâlcea consideră că se pune în pericol sănătatea jucătoarelor și a adversarelor.

În handbalul românesc, prima formație care a avut probleme mari cu virusul COVID-19 a fost Dunărea Brăila. După ce s-au descoperit 9 cazuri la echipă, formația a hotărât să se retragă din Cupa României, din moment ce nu au mai fost disponibile date de disputare a meciului cu SCM Râmnicu Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...