Elevii din ciclul primar de la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” au început anul şcolar în noi spaţii de învăţământ

La iniţiativa Primăriei municipiului, Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” s-a îmbogăţit cu un nou spaţiu de învăţământ: clădirea din imediata vecinătate de pe strada Popa Şapcă, în care anterior funcţiona Liceul de Arte ”Victor Giuleanu” (instituţie relocată în prezent în cartierul Nord într-un imobil mult mai adecvat).

După un proces amplu de modernizare, cei aproape 300 de elevi de la clasele 0 – 4 ai Colegiului au acum la dispoziţie o clădire doar pentru ei, evitându-se, în acest fel, interacţiunea cu ceilalţi 1400 de elevi din clasele de gimnaziu şi de liceu.

Lucrările executate în ultimele luni la imobilul cu trei niveluri au fost dintre cele mai diverse, de la amenajări exterioare şi interioare, la conformări la normele de securitate la incendii, de la reabilitarea sau înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice, la refacerea împrejmuirilor, rezultatul final fiind un spaţiu sigur, modern şi elegant, în care actul educativ se poate desfăşura la cele mai înalte standarde.

De o astfel de extindere de spaţiu a beneficiat în cursul anului trecut şi Şcoala Gimnazială ”Take Ionescu”, căreia i-a fost arondată o clădire din imediata vecinătate (ce avea, anterior transferului, o destinaţie administrativă), astfel încât, prin mutarea aici a claselor pregătitoare s-a eliminat aglomeraţia din imobilul principal, iar toţi elevii acestei unităţi şcolare au putut învăţa într-un singur schimb, de dimineaţa.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...