Cea mai modernă grădiniţă din Râmnicu Vâlcea a devenit realitate

Primarul Mircia Gutău a inaugurat marţi, 15 septembrie, sediul celei mai noi instituţii de învăţământ preşcolar din Râmnicu Vâlcea: Grădiniţa cu program prelungit Ostroveni.

Proiectul realizat în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală s-a concretizat într-un local modern, spaţios, decorat inedit, dar adecvat funcţionalităţii sale, care este gata să primească 80 de copii în cadrul celor 3 grupe de grădiniţă şi 2 grupe de creşă. Grădiniţa Ostroveni are o suprafaţă desfăşurată de peste 1.400 mp, beneficiază de o sală de festivităţi cu o capacitate de 100 de persoane, două săli de mese, dar şi de o curte proprie de peste 1300 mp, cu spaţii verzi şi locuri de joacă. Nu în ultimul rând, în cele două structuri ale grădiniţei – cămin şi creşă – vor fi create 27 de noi locuri de muncă, personal didactic şi administrativ.

Edilul-şef s-a arătat extrem de încântat atât de proiect, cât şi de calitatea lucrărilor şi, profitând de prezenţa a numeroşi copii din zonă, a intrat în rolul unui adevărat ghid prezentându-le acestora ceea ce este, la acest moment, una dintre cele mai frumoase grădiniţe din ţară.
Grădiniţa Ostroveni este cea de-a treia structură preşcolară ridicată de la cota ”0” în ultimele decenii în Râmnic după Grădiniţa nr. 2 (din curtea Şcolii Gimnaziale nr. 5), finalizată în anul 2005, şi Grădiniţa nr. 6 din Ostroveni, finalizată în anul 2007; un alt local, cel al Grădiniţei nr. 16 de pe strada Nicolae Titulescu, tot o investiţie finanţată prin PNDL, se află la acest moment în construcţie.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...