VÂLCEA: Razie în trafic. Au fost aplicate 979 de amenzi

În perioada 07-13 septembrie a.c., polițiștii vâlceni au acționat atât pentru combaterea abaterilor săvârșite de pietoni, bicicliști și căruțași, cât și pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive și respectarea regimului legal de viteză.

Astfel, pentru neregulile depistate în trafic, au fost aplicate 979 de sancțiuni contravenționale, din care 884 aplicate conform O.U.G. 195/2002 și 95 conform altor acte normative.

Din totalul acestora 183 au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză, 109 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 32 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 23 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, iar restul de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 108 permise de conducere.

Dintre acestea, 23 de permise pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 14 permise pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 8 pentru neacordarea de prioritate vehicule, 9 pentru neacordare prioritate de trecere pietoni și 54 de permise pentru nerespectarea altor norme rutiere ce atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, au fost retrase 49 de certificate de înmatriculare pentru conducere unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

În această perioadă polițiștii rutieri au constata 8 infracțiuni la regimul rutier.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...