ORBAN: Locurile de muncă, cea mai mare problemă a județului Vâlcea! Parcul industrial de la Oltchim ar putea rezolva situația

14 Sep 2020
Virgil Pârvulescu: Parc industrial la Oltchim în locul defunctului Oltchim

Unul dintre punctele cheie ale programului electoral al PNL pentru Râmnicu Vâlcea este poriectul Oltchim Industrial Park 1. Liberalii vâlceni l-au adus pe premierul Orban la Oltchim, susținând o conferință de presă, chiar pe platforma chimică, care altă dată făcea onoare județului Vâlcea.
În deschiderea conferinţei, Virgil Pîrvulescu, candidat la funcţia de primar al Râmnicului din partea PNL a subliniat declinul economic, regresul pieţei muncii, falimentul Platformei Chimice şi faptul că Vâlcea se bate la ultimul loc pentru salariul minim din cauza managementului administrativ defectuos al oraşului, care a sufocat din faşă orice tentativă de reformă și a făcut imposibilă o deschidere largă a porţilor pentru atragerea investitorilor:
”Mă bucur că azi alături de echipa PNL Vâlcea se află președintele PNL, domnul premier Ludovic Orban. Am ales să ne vedem aici pentru că Oltchimul a reprezentat practic plămânul economic al orașului Râmnicu Vâlcea. Municipiul s-a dezvoltat având la bază această entitate economică care, din păcate, astăzi se află în faliment.
PNL este partidul care construiește, nu este partidul care demolează. Suntem aici, suntem în zona de faliment, suntem în zona în care noi ne propunem să construim parcul industrial fără de care orașul nostru nu poate să aibă o dezvoltare trainică în viitor. Mulți dintre dvs. v-ați gândit cât de fezabil este acest proiect, fără de care nu putem discuta despre viitor.
Astăzi, avându-l pe domnul premier Orban aici lângă noi avem dovada practic că în viitor tot ce aveți aici părăsit, ruginit, în faliment, peste vreo 2 ani de zile, vom vedea angajații și locuitorii Râmnicu Vâlcea, care vor beneficia de locuri de muncă bine plătite, într-un oraș bine administrat, cu o conducere liberală”, a punctat candidatul PNL la Primăria Râmnicu Vâlcea, Virgil Pârvulescu.

Premierul Orban validează proiectele electorale ale lui Buican și Pârvulescu

”Ne aflăm în fața unei capacități industriale care a fost pusă pe butuci de o administrație incompetentă și coruptă, care a făcut ca cea mai mare parte a unui combinat care producea lucruri extrem de utile pentru economie să își închidă porțile. Oltchim aproape că s-a transformat într-un muzeu industrial.
Am discutat cu domnul Pârvulescu și cu domnul Buican. Este clar că procedura trebuie finalizată, principalii creditori, peste 70% dintre cei care sunt creditori în procesul de lichidare sunt reprezentanții unor instituții ale statului: Autoritatea pentru Administrarea Arhivelor Statului, ANAF, Administrația Fondului de Mediu. Așadar, este vorba despre entități publice care trebuie puse la masă și care trebuie să ia decizii, care să fie favorabile pentru Vâlcea, dar și pentru întreaga economie.
Proiectul realizării unui parc industrial este unul extrem de important. De regulă, pentru a atrage investiții în localități, această facilitate de realizare a unor parcuri industriale, tehnologice, IT este o măsură care a fost validată, care a generat succes în foarte orașe, evident cele mai multe conduse de primari liberali sau președinți CJ liberali. Oradea, Brașov, Cluj, Timișoara sunt doar câteva exemple, modele pentru astfel de proiecte de parcuri industriale care au atras capacități de producție, care au generat dezvoltare economică, care au produs locuri de muncă pentru cetățenii din județele respective.
Punctul meu de vedere este clar: voi sprijini acest proiect pentru că aici în Râmnicu Vâlcea și în județul Vâlcea problema cea mai mare, a momentului, este problema locurilor de muncă, problema economică, faptul că vechile capacități de producție s-au închis și nu a apărut încă nicio dezvoltare economică durabilă. Ideea unui parc industrial poate să reprezinte o modalitate de a atrage investitori serioși care să dinamizeze economia, să ofere o șansă celor care sunt în căutarea unui loc de muncă.
Sigur că pentru Vâlcea un alt proiect foarte important este și proiectul drumului expres care va face legătura între Râmnicu Vâlcea și Autostrada Pitești - Sbiu, legătura făcându-se la Tigveni, este în curs de licitație realizarea contractului pentru studiu de fezabilitate și proiectul tehnic pentru avizarea acestui drum expres. Sigur că trebuie finalizat și tronsonul Sibiu Pitești. Ați văzut decizia Comisiei Europene, care a aprobat o finanțare de peste 1 miliard de euro pentru a realiza tronsonul de autostradă Sibiu - Pitești”, a menționat premierul României, Ludovic Orban.

Cristian Buican: Noi dorim să construim pentru Vâlcea și pentru vâlceni!

În discursul sau, deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea şi candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea a afirmat că judeţul şi municipiul au nevoie de o altă abordare administrativă, de o nouă strategie privind dezvoltarea economică, şi asta pentru că, în ultimii 30 de ani, judeţul a cunoscut doar decădere.
”Prezența premierului Orban aici ne arată că avem susținerea pentru proiectele pe care ni le-am propus în municipiul Râmnicu Vâlcea și în județul Vâlcea. Vreau să-i mulțumesc domnului prim ministru pentru faptul că a reușit, la rugămințile noastre, să reînființeze spitalul Bălcești. Un vis de peste 10 ani al cetățenilor din sudul județului Vâlcea a prins contur săptămâna trecută atunci când domnul premier și guvernul pe care îl conduce au aprobat înființarea acestui spital și sper ca în curând poriectul depus la CNI pentru modernizarea locației și dotarea acestui spital să fie aprobată.
În ultimii 30 de ani, județul Vâlcea a avut mult de suferit din cauza unei administrații corupte care, în loc să construiască, a distrus. Ceea ce vedem în jurul nostru este semnificativ pentru administrația județului din ultimii 30 de ani. Domnul Virgil Pârvulescu și cu mine propunem vâlcenilor un alt tip de administrație. Noi dorim să construim pentru Vâlcea și pentru vâlceni. Avem o viziune realistă de dezvoltare a județului. Avem proiecte clare, realiste, proiecte care, în opinia noastră, se vor finaliza cu o creștere semnificativă a nivelului de trai a cetățenilor din județul Vâlcea!.

Comandat de Partidul Național Liberal / Realizat de SC ALMADIX PREST SRL / Cod unic de identificare AEP 21200012
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...