DSP VÂLCEA: Două focare noi de SARS-COV-2

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 1.504 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În ultimele 24 ore au fost depistate două focare SARS- CoV-2 în cadrul unui centru de dializă privat din județ și în cadrul unui centru rezidențial privat. Ambele focare însumează un număr de 31 cazuri.

În cadrul ambelor centre, DSP Vâlcea a declanșat anchete epidemiologice în care se urmăresc măsurile implementate de fiecare instituție în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2, identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate, emiterea deciziilor de izolare și carantină pentru persoanele confirmate și contacții apropiați, recomandarea de măsuri ca dezinfecția și aerisirea spațiilor, purtarea echipamentului de protecție adecvat conform activității efectuate.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 91 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 36 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 51 au forme medii și 4 sunt internate în secția ATI.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea opt persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 692 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 14.271 de teste.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 36 de decizii de izolare și 40 de decizii de carantină, în prezent, 461 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 236 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...