VÂLCEA: 51 de școli, din totalul de 120, vor funcționa după scenariul "hibrid"

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea, convocat astăzi în sedință extraordinară prin ordinul prefectului Sebastian Fârtat, a aprobat scenariile propuse de unitățile de învățământ din județ pentru a funcționa în noul an școlar 2020-2021.

Potrivit hotărârii adoptate (Hotărârea nr. 23), luni, 14 septembrie, școala va începe în 41 din cele 120 de unități de învățământ cu personalitate juridică din județ, respectiv cele din Băbeni, Băile Govora, Galicea, Golești, Mihăești, Muereasca, Ocnele Mari, Olanu, Păușești Otăsău, Râmnicu Vâlcea, Roești, Slătioara, Stoenești și Tomșani, după scenariul galben, care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor, elevilor din învățămâtul primar și a celor din clasele a VIII-a și a XII-a, precum și revenirea prin rotație de 1-2 săptămâni a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

Celelalte unități de învățământ vor funcționa după scenariul verde, cu toți preșcolarii și elevii zilnic la școală, mai puțin 10 unități de învățământ – Școala Bărbătești, Școala Câineni, Liceul Brezoi, cele două școli din Costești, cele patru unități școlare din Drăgășani și Liceul Horezu, care, deși se încadrează după incidența cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la scenariul verde, au optat pentru sistemul mixt (fată în față și hibrid) din lipsă de spațiu pentru asigurarea distanțării fizice a elevilor. 

Potrivit aceleiași hotărâri, Direcția de Sănătate Publică va monitoriza fiecare unitate școlară în privința măsurilor de siguranță epidemiologică și va calcula săptămânal și rata incidenței cumulate la 14 zile pentru fiecare localitate în parte, urmând să stabilească, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, măsurile care se impun pentru desfășurarea în siguranță a activității didactice și a procesului de învățământ, dacă apar modificări în ceea ce privește situația epidemiologică.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...