PPU SL are cel mai ambițios proiect de dezvoltare a turismului în jud Vâlcea: Casele HOBBIT!

09 Sep 2020

PPU SL pariază la Vâlcea pe oameni de succes, care au reușit în viața reală, în țări europene cu economii puternice, demonstrând că sunt buni manageri. Pentru președinția Consiliului Județean Vâlcea, umaniștii l-au nominalizat pe Costel Cristian Popa, un tânăr om de afaceri, întors de curând din Belgia pentru a se implica în proiecte de dezvoltare locală. De asemenea, Costel Cristian Popa candidează și pentru funcția de primar al orașului Brezoi.

Costel Cristian Popa vrea să construiască pentru vâlceni
Tânărul întreprinzător, care a luat decizia de a se întoarce acasă, în locul unde s-a născut și a crescut, vrea să se implice în proiecte de dezvoltare locală. Tocmai de aceea a făcut pasul spre politică, considerând că PPU SL este partidul în care se regăsește, pentru că pune, în primul rând, omul.
„Vreau să pun bazele unei construcții pe termen lung în Vâlcea, pentru vâlceni, adunând alături de mine oameni care își doresc progresul acestui județ, care se gândesc la semenii lor și care fac, nu doar vorbesc! Deja am reușit să găsesc câteva valori, care în ultimii ani au stat mai mult în umbră și care s-au săturat să lase județul pe mâna celor ce l-au condus în ultimii ani, doar în interes propriu.
Am lucrat foarte mulți ani departe de țară și de familie, încercând să le asigur copiilor mei un trai decent și un punct de pornire în viață. A fost greu, dar s-au întâmplat și multe lucruri frumoase! Mi-ar plăcea să implementez în Vâlcea modelul de corectitudine al autorităților și oamenilor de afaceri din Israel sau din Belgia și ideea că orele de muncă sunt pentru muncă, iar oamenii care se adresează instituțiilor statului au nevoie să fie sprijiniți, pentru a putea dezvolta proiecte mărețe. Pentru că pur și simplu asta e treaba autorităților!”, a declarat Costel Cristian Popa.
Casele HOBBIT, o șansă reală, economică și eficientă pentru turismul vâlcean
Costel Cristian Popa are un proiect ambițios, care ar putea restarta turismul în întreg județul Vâlcea. Deocamdată, omul de afaceri are în vedere demararea în orașul Brezoi a unui proiect complex de case îngropate în pământ și anume casele HOBBIT. Deține deja un teren de 18.000 m.p. în partea de sud a Brezoiului, acolo unde bate zilnic soarele, condiție esențială pentru construirea acestor case îngropate în pământ.
”Aveam demult în gând să realizez un asemenea proiect. Trăim vremuri complicate, în curând toate utilitățile se vor scumpi, iar casele Hobbit vor fi la mare căutare. Proiectul meu vine în întâmpinarea tuturor celor care doresc să se rupă de tumultul cotidian, dar și a celor care caută soluții economice și eficiente.
O asemenea investiție se poate realiza printr-un parteneriat public - privat și din Brezoi putem extinde proiectul în tot județul Vâlcea.
Deși nu au nevoie de încălzire pentru că specialiștii susțin că în aceste case temperatura este de 21 - 22 grade, vom folosi o tehnologie nouă, un sistem de încălzire prin pardoseală”, susține Costel Cristian Popa.
De asemenea, Costel Cristian Popa a identificat zonele din Vâlcea care se pretează la un asemenea proiect. ”Pentru început, trebuie făcut un studiu. Nu poți construi pe orice teren asemenea case. În zona respectivă trebuie să nu fie alunecări de teren, iar terenul să nu aibă infiltrații. Casele îngropate în pământ se pot construi și în Horezu, dar și în în zona Drăgășani”, a mai adăugat tânărul întreprinzător.

Cine este Costel Cristian Popa?
S-a născut în Voineasa, județul Vâlcea, definitivându-și studiile gimnaziale și liceale în Voineasa și Râmnicu Vâlcea.
A urmat cursurile Facultății de Management a Universității Bioterra din București, pe care le-a absolvit în anul 2014.
Este căsătorit și are 3 copii și din acest punct de vedere, se consideră cel mai bogat om din lume.
Activitatea profesională și-a început -o de la vârsta de 12 ani (în vacanțe) pe șantierele din Vâlcea, cât și în alte județe, unde erau executate lucrări hidro, iar tatăl său era maistru.
În anul 1994 a fost angajat la o firmă în Israel, unde a lucrat timp de 5 ani. Din anul 2000, reîntors în localitatea Brezoi, și-a creat propria firma prin care a asigurat transportul elevilor, cât și al cetățenilor în și din localitățile componente orasului. Tot în acest an, și-a asumat responsabilitatea salubrizării orașului Brezoi și a renovat biserica din centrul orasului.
Și-a descoperit calitățile de dezvoltator imobiliar odată cu ridicarea propriei locuinte.
Între anii 2012-2013, a fost director tehnic și presedintele patrimoniului ICSH Hunedoara, unde a deținut și functiile de project-manager la proiectele din Turceni, Otelul-Rosu și Hunedoara.
A urmat construirea unui cartier cu 58 de vile, Swang Lake Village, în orasul Pantelimon din sudul Bucurestiului, un bloc în centrul orașului lângă Mitropolie și multe alte lucrări, inclusiv în Râmnicu Vâlcea.
În ultimii 4 ani, a construit în Olanda, un hotel de 450 de camere si 50 de apartamente, în orașul Sloterdijk, iar în Belgia a renovat mai multe hoteluri din lantul hotelier B-apart Hotel, ca project- manager, cât și în Israel, unde a construit blocuri de locuinte în Tel Aviv, devenind șef de santier dupa absolvirea unor cursuri de 2 ani în limba ebraică. Vorbește fluent trei limbi străine: engleza, franceza și ebraica.
În prezent, construiește o clădire lângă Arcul de Triumf din București.

(Comandat de Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) / Realizat de SC ALMADIX PREST SRL / Cod unic de identificare AEP 21200022)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...