RÂMNICU VÂLCEA, scenariu galben! Elevii vor începe școala în sistem hibrid

Ministerul Sănătății a publicat analiza epidemiologică privind scenariile în care pot fi redeschide școlile. 43 de localități din țară sunt încadrate în scenariul roșu care prevede doar cursuri online, în timp ce 410 sunt în scenariul galben - mixt online plus la școală prin rotație.

Ele sunt distribuite în 22 de județe:
Arad: Șistarovăț, Pleșcuța, Moneasa, Dezna, Buteni, Conop, Barsa, Tauț
Argeș: Vedea
Bacău: Ungureni, Damienești, orașul Târgu Ocna
Bihor: Bulz, Pocola, Tulca, Măgești, Tetchea
Brăila: orașul Făurei
Brașov: orașul Ghimbav
Buzău: Cernătești
Caraș-Severin: Bolsavanița
Cluj: Agrireșu, Cornești
Constanța: Cuza Vodă
Dâmbovița: Gura Foii, Motăieni
Dolj: Poiana Mare, Melinești
Galați: Suhurlui
Giurgiu: Oinacu
Hunedoara: Vălișoara
Iași: Bivolari
Maramureș: Coroieni
Mureș: Mădăraș
Neamț: Poiana Teiului
Prahova: Talea, Starchiojd, orașul Bodeni-Scăieni, Filipeștii de Târg
Sibiu: Ludoș, Arpașu de Jos, Slimnic
Timiș: Bara

Cele mai importante localități încadrate în scenariul galben sunt Alba Iulia, Bacău, Oradea, Brașov, Brăila, Buzău, Târgoviște, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Iași, Piatra Neamț, Ploiești, Tulcea, Vaslui și Râmnicu Vâlcea. Lor li se adaugă și sectoarele 1,2 și 6 din municipiul București.

În baza acestei analize epidemiologice, școlile vor decide în care din cele trei scenarii vor propune să se desfășoare orele de curs. Decizia va fi luată până în 10 septembrie de consiliile de administrație a școlilor și comunicate inspectoratelor școlare.

Școala va reîncepe din 14 septembrie, iar felul în care se vor desfășura orele va depinde de trei scenarii diferite:
Scenariul verde – cu toți copiii la școală
Scenariul galben – cu preșcolarii și clasele primare zilnic la școală, dar și a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a. Ceilalți elevi de la gimnaziu vin prin rotație la școală.
Scenariul roșu – toți elevii fac școală online

Analiza întocmită de INSP este efectuată cu cazurile confirmate până în data de 6 septembrie, situația privind scenariile nu este definitivă și urmează să fie actualizată în fiecare săptămână.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ vor urma unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate (numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori).

În scenariul roșu sunt încadrate localitățile cu o rată de incidență de peste 3, în timp ce galben este pentru o rată între 1 și 3, verde fiind restul localitățile unde sunt mai puțin 1 caz raport la mia de locuitori.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...