Jandarmeria vâlceană, în acțiune pentru protejarea mediului înconjurător

În acest weekend jandarmii vâlceni au desfăşurat mai multe acţiuni, în urma cărora au fost aplicate 4 amenzi în valoare de 1000 lei şi 5 avertismente.

Având în vedere numărul mare de turişti, acţiunile jandarmilor s-au desfăşurat în toate staţiunile montane din judeţul nostru şi pe traseele turistice din zona acestora.

În zilele de 05-06 septembrie mai mulţi cetăţeni au fost depistaţi în timp ce desfăşurau activităţi de picnic în zone neamenajate în acest scop, nu au strâns deşeurile rezultate în urma consumului sau au parcat autoturismele în locuri nepermise, fapte ce contravin legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic.

Acţiunile jandarmilor au avut ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stãrii de sãnãtate a populaţiei, generat de practicarea inadecvatã a activitãţilor de picnic, sancţiunile contravenţionale fiind aplicate doar atunci când situaţia a impus acest lucru.

Iată, câteva recomandări din partea jandarmilor!

Atunci când doriţi să vă petreceţi timpul în natură: nu aprindeţi focul în zone neamenajate sau în imediata apropiere a pădurii, respectaţi regulile privitoare la traseele montane, nu vă abateţi de la acestea şi să nu lăsaţi în urma voastră resturi menajere, care pot dăuna mediului înconjurător.

Totodată, vă reamintim că ne puteţi solicita sprijinul, ori de câte ori este nevoie, fie în mod direct, fie prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...