CÂINII AGRESIVI din Râmnicu Vâlcea, în atenția jandarmilor

Prezenţa pe domeniul public a unor câini lăsaţi nesupravegheaţi, care se manifestă agresiv, a determinat cetăţenii să apeleze tot mai des la sprijinul forţelor de ordine.

În ultimele 10 zile jandarmii vâlceni au gestionat nu mai puţin de 6 apeluri S.N.U.A.U. 112, prin care apelanţii sesizau prezenţa fără proprietar a unor câini periculoşi, fără botniţă în diferite zone ale oraşului, provocând teamă şi panică în randul acestora. În toate cazurile jandarmii au reuşit prinderea câinilor şi identificarea proprietarilor acestora, punându-le în vedere cateva reguli esenţiale atunci când doresc să îngrijească un astfel de necuvântător, nefiind sancţionaţi contravenţional.

Pentru iubitorii de câini, care poate au uitat aceste reguli, vrem să le reamintim că accesul anumitor rase, este permis în locuri publice doar ţinuţi în zgardă , lesă sau ham și purtând botniță. Proprietarul sau deținătorul temporar al câinelui trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani şi este obligat să inscripţioneze în mod vizibil, la intrarea în apartament sau în imobil ori pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul "Câine periculos" sau, după caz, "Câine agresiv", printr-o plăcuţă având dimensiunile de cel puţin 15 x 25 cm.
De asemenea , îi informăm că nerespectarea prevederilor OUG 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi pot atrage sancţiuni cu valori cuprinse între 100-3000 lei.
Un ultim sfat: Pentru prevenirea oricăror incidente de a pune în pericol viaţa celorlaţi cetăţeni, nu uitaţi să incuiaţi poarta sau usa imobilului atunci când plecaţi de acasă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...