FOTO - VIDEO: Jandarmii și salvamontiștii la nevoie se cunosc! Două femei, din locații diferite, salvate în mai puțin de o oră

04 Sep 2020

2 apeluri S.N.U.A.U 112 la distanţă de 30 minute, au mobilizat jandarmii din Olăneşti, lucrătorii din cadrul Serviciului Salvamont şi al Ambulanţei să intervină şi să acorde ajutor unor doamne sexagenare. Primul ,,Strigăt de ajutor,, a sosit astăzi după-amiază, în jurul orelor 12.50, când o femeie în vârstă de 61 ani, aflată pe traseul turistic Piatra Scrisă a alunecat şi s-a accidentat la un picior, urmând ca, în jurul orelor 13.20, să primim cel de-al doilea ,,strigăt de ajutor,, , de la o altă femeie în vârstă de 60 de ani, aflată în zona Pătrunsa, care s-a accidentat în acelaşi mod.

Deşi între cele 2 locaţii distanţa este de aproximativ 30 km, jandarmii, salvamontiştii și asistenții medicali au acţionat cu rapiditate, cele două femei fiind găsite în timp util pentru acordarea primului ajutor.

Având în vedere dificultatea traseului, menționăm că sexagenarele au fost transportate până la ambulanță cu targa, urmând ca una dintre ele să fie transportată la spital, întrucât prezenta fractură la picior.

Menţionăm că acțiunile de căutare și salvare s-au desfășurat pe parcursul unei ore și jumătate, au participat 6 jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Olăneşti alături de 5 lucrători din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont și Serviciul Local Salvamont Băile Olănești, respectiv 4 lucrători din cadrul Serviciului de Ambulanţă.

Jandarmii montani sfătuiesc persoanele care doresc să se aventureze pe traseele şi cărările demunte să nu plece la drum singure , să aleagă un traseu marcat şi să aibă echipament potrivit acestor tipuri de excursii.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...