VIDEO REVOLTĂTOR la şcoala Vlădeşti: Cum se negociază repetenții pentru a-și păstra unii profesori orele

29 Aug 2020

Cutremur în învățământul vâlcean. Profesorul Valentin Mamota de la școala din Vlădești a făcut public, zilele trecute, pe rețelele de socializare o înregistrare realizată în anul 2018 în care profesorii școlii respective discută relaxați despre cum să lase mai mulți elevi repetenți pentru a-și putea păstra unii orele.
Imaginile au devenit virale, cu 10.000 de afișări în 24 de ore, și redau ultimele 10 minute de discuții dintr-o sală de clasă unde, potrivit explicațiilor de pe Facebook date de Valentin Mamota, “se plănuiește, ilegal și imoral, lăsarea ca repetenți a 5 elevi din clasa a V-a și a VI-a la 5 materii, ceea ce înseamnă repetenție automată”.

Mamotă către foștii colegii: Să vă fie rușine!

Va povesteam prin iarna cum anume incearca scoala din Vladesti sa se salveze de la faliment,lasand repetenti COPII NEVINOVATI. Pentru felul in care au fost masacrati 3 copii in iunie 2015 nu am dovezi audio-video sau scrise, ci doar CIRCUMSTANTIALE (care tot DOVEZI sunt!). Va prezint acum filmul despre care va vorbeam in iarna. Va recomand sa-l urmariti CU ATENTIE. Filmarea am facut-o ABSOLUT INTAMPLATOR in iunie 2018, la final de an scolar, si va arata cum se planuieste (ILEGAL si IMORAL) lasarea ca repetenti a 5 elevi din clasa a cincea si a sasea, la 5(CINCI) materii, ceea ce inseamna REPETENTIE AUTOMATA!!!.Redau in esenta dialogurile pe care le puteti asculta mult mai bine in film.ESENTA acelei intalniri a "educatorilor " scolii era evitarea unirii a doua clase in una singura,ceea ce ar fi insemnat MOARTEA PRIN IMPLOZIE A SCOLII (amenintare care este foarte puternica si in aceste momente!!!).
Duta M.:"sa fie corigenti la 5 materii!" Prof.matematica:"nu le spunem la copii(ca raman corigenti la 5 materii,adica REPETENTI). Prezentam numai premiile si mentiunile. Daca sunt corigenti la 5 materii(adica repetenti),NU MAI COMENTEAZA( copiii si parintii).
Mecherel D:"la a treia,la a patra poti sa mai lasi repetenti". Prof mate:" DACA AJUNGEM LA SIMULTAN LA CLASELE 5-8,NU VOR MAI VENI COPII NICI LA CLASA PREGATITOARE!!!Daca intram la simultan,cu greu ne mai revenim!". Duta M :"SUB NICIO FORMA NU SE VA MAI REVENI!!!". Prof.biologie :"nu ne mai stresam ce zice parintele respectiv...ASTA-I SITUATIA!!!" Eu intreb:"dar noi despre ce vorbim:despre PERFORMANTA copiilor,SAU despre NEVOIA DE COPII IN CLASE? Vad ca se amesteca lucrurile..." Duta M imi raspunde:"este si una,si alta". Eu revin,sugerand sa tratam cele doua probleme pe rand,"ca le bulibasim".
Duta M imi raspunde :"primordiala este SA FIE CLASE DE SINE STATATOARE,DECI SA NE GANDIM CUM FACEM!". In continuare se fac calcule,CUM si CARE copii din clasele a cincea si a sasea sa fie lasati corigenti la 5 materii,adica IN MOD AUTOMAT REPETENTI!!! Prof.franceza :"o muta pe Aida(parintii o muta de la scoala noastra,daca ramane repetenta). Prof.biologie :"e drumul liber,Valcea e aici,aproape,Antares e aproape!!!"
Prof.engleza :"mai e tiganul X care poate fi reinscris".
Duta M :"nu putem merge nici cu "FANTOME" de-astea la nesfarsit!!!". Prof.biologie :" la o scoala din Valea Mare, la Babeni,au plecat OPT cadre didactice,deci NU ESTE O GLUMA,ESTE DEZASTRU!!!SUNT TERMINATI!!!". Prof mate :"presupunem prin absurd ca se desfiinteaza o clasa,doua. EU DE UNDE MAI IAU NUMARUL DE ORE IN COMPLETARE??? Ma duc in toamna (la inspectoratul scolar sa gaseasca ceva ore in alta parte)?
Duta M :" in toamna ,daca mai sunt ore! Profesorii NU MAI AU CE SA IA( adica,altfel spus,risca sa ramana...someri). Prof.engleza :"SA FACEM CUMVA SA NU AJUNGEM LA SIMULTAN!!!!!" Duta M :SA NU MAI LUNGIM!Eu VREAU sa vad 5 materii(respectiv 5 elevi),la a sasea si la a cincea! Asa au fost mitraliati,fara mila,5 copii nevinovati,din cauza ca scoala NU E CONDUSA,sau mai bine spus :e CONDUSA PROST!!! Cinci copii care au venit regulat la scoala, au fost lasati repetenti fara drept de apel.Un elev de clasa a patra,care a venit la scoala doar doua-trei zile in tot anul, DIN INTAMPLARE,A FOST PROMOVAT!!! IMORALITATE si ILEGALITATE!!! UNDE?!
Intr-o SCOALA? Am sesizat consiliul local,nu mi-a raspuns nici pana azi.L-am informat pe primar,s-a facut ca ploua.Sa vedem ce va zice vizita celor din ministerul educatiei. DRAMATIC si EXTREM DE TRIST si REVOLTATOR!!! Asadar: "grija" fata de elev?! Vax albina : grija fata de propria piele! Patru cuvinte pentru fostii mei "colegi" : SA VA FIE RUSINE! Vizionare "PLACUTA"!!!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...