DEPUTATUL LOVIN PERTINENT: Câţi kilometri de autostrăzi a realizat concret în ultimii ani Guvernul PNL şi ce a făcut cu noile împrumuturi?

17 Aug 2020
Printr-o recentă intervenţie la Guvern, deputatul Dumitru Lovin a pus câteva întrebări extrem de importante şi a solicitat răspunsuri în legătură cu o serie de măsuri controversate ale Cabinetului Orban. Parlamentarul a cerut de exemplu informaţii referitoare la toate împrumuturile contractate în mandatul ministrului Florin Cîţu, destinaţia banilor şi valoarea dobânzilor, mult mai mari decât în cazul altor state care, la fel, au ajuns la fundul sacului.
„În curând, se împlineşte un an de când PNL se află din nou la guvernare, iar una dintre temerile exprimate în spaţiul public, inclusiv de mass-media, se referă la împrumuturile făcute în toată această perioadă. Aşadar, vă rog să îmi comunicaţi lista cu toate împrumuturile făcute de când conduceţi Ministerul Finanţelor Publice, valoarea dobânzilor, dar şi destinaţia banilor împrumutaţi, în aşa fel încât să înţelegem foarte clar de cea au fost atât de necesare, în condiţiile în care Guvernul se laudă cu zeci de miliarde de euro atrase de la Uniunea Europeană”, a solicitat deputatul Dumitru Lovin.
Parlamentarul l-a luat la întrebări şi pe ministrul Transporturilor. „De câteva săptămâni, chiar luni, suntem asaltaţi cu ştiri care mai decare mai pompoase cu privire la zecile de milioane de euro câştigate de la Uniunea Europeană de către preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul PNL. Totodată, ne sunt prezentate realizările deosebite ale Guvernului în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii rutiere. Pentru că, în general, viaţa bate filmul, vă rog să îmi comunicaţi câţi kilometri de autostrăzi au fost realizaţi concret în România de Guvernul PNL, în ultimul an. Nu mă refer la kilometri începuţi de PSD, ci începuţi şi finalizaţi de actualul Executiv”, i-a transmis Dumitru Lovin ministrului Lucian Bode.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...