Bărbatul agresiv, împușcat de un jandarm, a fost reținut. El a folosit un cocktail Molotov și un topor împotriva polițiștilor

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea au dispus, la data de 12 august 2020, reținerea suspectului Tița Lucian, pentru săvârșirea a două infracțiuni de ultraj, pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de mâine, 13.08.2020, acesta urmează să fie prezentat Judecătoriei Rm. Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale au rezultat următoarele:

La data de 11 august 2020, suspectul în timp ce se afla pe raza com. Bunești, fiind sub influența alcoolului, a agresat fizic o persoană de sex masculin, aceasta din urmă anunțând incidentul, prin SNUAU 112.

La fața locului s-a deplasat o patrulă mixtă, formată dintr-un agent de poliție din cadrul Poliției or. Băile Govora și un jandarm, care au constatat că suspectul se manifesta agresiv față de persoanele prezente, context în care pentru restabilirea ordinii publice, membrii patrulei au încercat să aplaneze incidentul, solicitând suspectului să se legitimeze și să înceteze acțiunea ilicită.

La solicitarea patrulei, suspectul a devenit agresiv, adresând amenințări și aruncând înspre cei doi lucrători cu o sticlă în care a introdus un obiect textil îmbibat în combustibil, pe care o incendiase, însă constatând că nu a reușit să îi lovească, a luat din curtea locuinței sale un topor cu care a încercat să lovească persoanele vătămate.

În aceste împrejurări, persoanele vătămate i-au adresat somații, pe care suspectul le-a ignorat, și în această situație, după ce lucrătorii de ordine publică au folosit două spray-uri iritant lacrimogene, fără însă ca suspectul să înceteze activitatea infracțională, jandarmul a efectuat două focuri de avertizare în plan vertical cu armamentul din dotare.Constatând că suspectul nu încetează acțiunea agresivă la adresa lor, a fost efectuat spre suspect, al treilea foc, acesta din urmă fiind rănit la picior, în zona gambei.

Suspectului i-a fost acordat, totodată, primul ajutor de către patrulă, până la sosirea ambulanței.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situatie, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...