Deputatul Neață nu mai vrea să vadă rablele la drumul mare

11 Aug 2020
Ceea ce părea o întâmplare în urmă cu câțiva ani a devenit un adevărat fenomen între timp. La marginea tuturor orașelor, de la cele foarte mari la cele mai mici, au apărut adevărate expoziții de autoturisme dezmembrate, uneori chiar camioane și autobuze.
Este evident că fenomenul a scăpat de sub control sfidând regulile de mediu și punând deseori în pericol circulația pe drumurile flancate pe ambele laturi de vehicule mutilate. Estetica urbană are de suferit de asemenea din cauza acestui spectacol de tablă, fiare și cauciucuri. Nu comentez faptul că toate acestea se întâmplă sub ochii instituțiilor pe care statul le finanțează tocmai pentru a ne păzi de tot felul de neplăceri și de pericole.
”Am inițiat recent o modificare a legislației în vigoare care să ajute la îndepărtarea spectacolului de fiare vechi din peisajul public. Marielena Popa, ziarist la Râmnicu Vâlcea, a revenit cu acest subiect în repetate rânduri la întâlnirile pe care le am periodic cu presa locală. Îi mulțumesc pe această cale pentru insistență. Mass-media este pentru mine, ca parlamentar, o sursă inepuizabilă de subiecte care se cer rezolvate.
Am depus vineri în Parlamentul României o inițiativă legislativă care obligă „la montarea unor panouri care au ca scop împrejmuirea locației, pentru protejarea din punct de vedere estetic a zonei și a prevenirii propagării zgomotelor” și pedepsește cu amenzi de la 5 mii la 10 mii de lei pe cei care nu respectă această normă (vezi imagini). Modificarea este adusă Legii 212/2015, care reglementează modalitatea de gestionare a vehiculelor și scoaterea lor din uz. Rable, rable, dar nu la drumul mare!”, susține deputatul PSD, Eugen Neață.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...