DSP VÂLCEA: 19 cazuri noi de persoane infectate cu virusul COVID-19

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, de la debutul pandemiei și până astăzi, 7august 2020, pe teritoriul județului Vâlcea, au fost confirmate 595 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19), dintre acestea 180 fiind declarate vindecate, iar 17 au decedat.

Față de ultima informare de presă, au fost înregistrate 19 cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

În momentul de față, în județ, există 4 focare de COVID-19 în centre rezidențiale aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea (Centrul Zătreni – 109 cazuri pozitive, Centrul Bistrița - 64 cazuri pozitive, Centrul Lungești - 21cazuri pozitive și Centrul Nicolae Bălcescu – 9 cazuri pozitive), iar 8 sunt la agenți economici din județ.

De asemenea, în prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 99 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 38 asimptomatice și cu forme ușoare de boală, 59 cu forme medii de boală și două persoane internate la ATI în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea nouă persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 31 de decizii de izolare și 74 decizii de carantină, în prezent, 349 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 44 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică).

Echipele mixte din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne de la niveluljudețului Vâlcea continuă acțiunile în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus, precum și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională înregistrate în acest context.Astfel, în cadrul acțiunilor realizate în ultimele 24 de ore, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali vâlceni au verificat 20 de societăți comerciale, 11 mijloace de transport în comun și 240 de persoane, în urma acestor verificări fiind aplicate două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare la domiciliu. Valoarea totală a acestor amenzi se ridică la 2.000 de lei.

Având în vedere creșterea îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri în județ, facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pe toți cei din jur. Conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum și îndemnarea terțelor persoane să poarte mască de protecție, să păstreze distanța socială și să respecte cu rigurozitate recomandările medicilor privind igiena personală reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare. Pentru recomandări și alte informații de interes public privind epidemia de COVID-19puteți apela linia TELVERDE - 0.800.800.358, dedicată exclusiv informării cetățenilor,precum și la serviciul de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vâlcea - 0758 061 438.Vă reamintim și de linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul pandemiei de COVID -19.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...