Prefectul Costea demisionează! El va candida la Primăria Lungești

Prefectul județului Vâlcea, Tiberiu Costea, va renunța la funcția de reprezentat al guvernului în teritoriu pentru a candida din nou la funcția de primar al localității Lungești. Tiberiu Costea a făcut o cerere de încetare a executării mandatului de prefect al județului Vâlcea, cerere care va fi discutată în ședința de guvern din data de 07 august 2020, de la orele 16.00. În situația prefectului de Vâlcea, se mai află în 6 - 7 prefecți din țară.
Tiberiu Costea ocupă funcția de prefect de Vâlcea din data de 18 decembrie 2019.
În luna decembrie a anului 2019, premierul Ludovic Orban și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, au semnat documentul prin care Tiberiu Costea a fost numit prefect al județului Vâlcea.
Anterior, Costea a fost primar al comunei Lungești, județul Vâlcea.
Între anii 2006-2012, el a lucrat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), centrul local Drăgășani.
Din 2012 și până în 2019, când a plecat la Prefectura Vâlcea, Tiberiu Costea a fost primarul comunei Lungești.

Prefect cu angajament la Securitate

Conform unei adeverințe eliberate în 2014, de către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), prefectul Tiberiu Costea a semnat un Angajament cu fosta Securitate la 27.10.1989, la câteva zile după ce a împlinit 18 ani, cu aproape două luni înainte de Revoluția din Decembrie 1989.
El a preluat numele conspirativ „JEAN” și a fost recrutat pentru a-și turna colegii de la Liceul Agroindustrial Drăgășani. ATENȚIE, însă! CNSAS a stabilit că nu i se poate atribuit calitatea de lucrător/colaborator al Securității, dat fiind că nu au fost identificate note informative semnate de Tiberiu Costea.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...