NOUĂ FOCARE DE COVID-19 în Vâlcea! 512 cazuri CONFIRMATE POZITIV

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, la data de 3 august, situația epidemiologică privind infecția cu noul coronavirus (COVID-19) din județul Vâlcea este următoarea:

  • 322 de persoane aflate în carantină la domiciliu (pentru 13 dintre ele această măsură a fost dispusă în ultimele 24 de ore);
  • 131 de persoane internate în unitățile sanitare dedicate din județ, dintre care 46 cu forme ușoare de boală, 81 cu forme medii de boală și patru internate în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.

De la debutul pandemiei și până acum, pe teritoriul județul Vâlcea, au fost confirmate 512 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 17 în ultimele 24 de ore.

Dintre persoanele diagnosticate pozitiv, până acum au fost externate 119, dintre acestea 42 fiind asimptomatice. Totodată, până în prezent, 31 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

În momentul de față, în județ există nouă focare de COVID-19. Dintre acestea, patru sunt în centre rezidențiale aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea (Centrul Zătreni - 109 cazuri pozitive, Centrul Bistrița - 63 cazuri pozitive, Centrul Lungești - 17 cazuri pozitive și Centrul Nicolae Bălcescu - 9 cazuri), iar alte cinci focare sunt la agenți economici din județ, numărul angajaților infectați din aceste societăți fiind de 54.

De asemenea, două lăcașuri de cult din județ sunt închise, trei persoane din rândul personalului cleric din județ fiind confirmate pozitiv.

De la debutul pandemiei și până acum, în Vâlcea, au fost înregistrate 15 decese printre cei care au fost diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, ultimul deces fiind înregistrat la data de 31.07.2020.

Până la această dată, la nivelul județului, pe metodologie, au fost realizate 7.100 de teste, în ultimele 24 de ore fiind trimise la laboratoarele acreditate un număr de 265 de teste.

Având în vedere creșterea îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri în județ, facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pe toți cei din jur. Conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum și îndemnarea terțelor persoane să poarte mască de protecție, să păstreze distanța socială și să respecte cu rigurozitate recomandările medicilor privind igiena personală reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare.

Pentru recomandări și alte informații de interes public privind epidemia de COVID-19 puteți apela linia TELVERDE - 0.800.800.358, dedicată exclusiv informării cetățenilor, precum și la serviciul de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vâlcea -  0758 061 438.

Vă reamintim și de linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul pandemiei de COVID -19.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...