VÂLCEA: Bărbat prins că deținea ilegal o pușcă cu aer comprimat

Polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase au depistat un bărbat, de 52 de ani, din Ocnele Mari, care deținea, fără drept, o pușcă cu aer comprimat.

La data de 22 iulie 2020, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, au efectuat mai multe controale pe raza județului, în cadrul unui plan de acțiune întocmit la nivelul I.P.J. Vâlcea, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor.

Pe raza orașului Ocnele Mari, polițiștii au depistat un bărbat, de 52 de ani, care deținea la domiciliu, fără drept, o armă din categoria celor supuse autorizării,respectiv o armă neletală (pușcă) cu aer comprimat, de tir sportiv, calibru 5.5mm. Bărbatul nu este autorizat în vederea deținerii, portului și folosirii de arme și muniții letale sau neletale.

Arma neletală menționată a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal, în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ”nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 342, alin. 2, din Codul Penal.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...