Șase persoane reținute în urma perchezițiilor de luni

Șase persoane au fost arestate pentru evaziune fiscală după ce au achiziționat haine de damă prin firme fantomă. Cele șase persoane fac parte din două grupăricare foloseau firme fantomă pentru achiziții de mărfuri.

În urma unor percheziții făcute luni, 13 iulie a.c., la locuințele membrilor celor două rețele, din București și județele Ilfov, Ialomița, Vâlcea, Dolj, Cluj, polițiștii au confiscat articole vestimentare de damă, în valoare de aproximativ 10.000 de euro, și mai multe bunuri mobile și imobile aparținând persoanelor în cauză, în valoare de aproximativ 120.000 de euro.

De asemenea, la adresele de domiciliu ale persoanelor implicate au fost găsite sume de bani (38.550 de lei și 1.100 de dolari), înscrisuri și documente de evidență contabilă, unități de calculatoare, laptopuri, stick-uri, telefoane mobile, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Sunt efectuate activități de cercetare penală, de audiere a martorilor și, în colaborare cu inspectorii antifraudă din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, controale la 16 depozite și 9 standuri deținute de 7 societăți comerciale implicate în activitatea ilicită.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au făcut, luni dimineața, 49 de percheziții în București și în mai multe județe, printre care și Vâlcea, în două dosare penale ce vizează două grupări infracționale care foloseau firme fantomă pentru achiziții de mărfuri, în fiecare dintre dosare prejudiciul este de aproximativ 3 milioane de euro.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...